Una dintre cele mai vechi secții exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati –Botosani arată acum în concordanță cu anul 2017 al unei Românii europene.

În doar câteva luni, această bucată desprinsă din spital, arată în acum ca o unitate spitalicească normală.

Lucrările de modernizare au început anul acesta în aprilie.

„Am  depus toate eforturile noastre să avem un spațiu corespunzător desfășurării unui act medical de calitate. Dacă în anul 2014, în momentul în care am venit la spital nu credeam niciodată că voi fi în stare să renovez acest imobil, iată, mulțumită lui Dumnezeu, am reușit astăzi să îndeplinăm această dorință a noastră”.

Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean de Urgenta Mavromati

An de an, medicii care erau nevoiți să muncească aici tot înaintau memorii. Memorii după memorii. Însă, în zadar.

Cu o serie de economii și un contract eficient cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), conducerea Spitalului Județean și-a permis să efectueze aceste intervenții majore.

„Surplusul de bani l-am  folosit în renovări și igienizări. După cum știți, în această locație am început inițial cu aleile, asfaltul iar în cursul anului 2016, am spus că trebuie să facem. Mi-am  programat pentru anul 2017 prin planul strategic pe care l-am întocmit la acea perioadă să fac numai șase saloane. Nu am crezut atunci că voi realiza toată lucrarea”,

Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean de Urgenta Mavromati

Suma care a implicat aceste lucrări de modernizare nu a fost una uriașă, ci doar 300.000 de lei, în condițiile în care probabil la o licitație prețul practicat de firme de pe piața liberă ar fi fost dublat.

Iar oamenii care au muncit, au fost angajații spitalului, cot la cot cu deținuții.

”Lucrările au fost posibile și datorită forței de muncă calificată, angajații spitalului care au depus un efort susținut, am avut noroc de forță de muncă de la Penitenciar, din luna aprilie am avut 12 persoane încarcerate în regim semi-deschis care au desfășurat muncă, săptămână de săptămână”,

Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean de Urgenta Mavromati

S-au efectuat lucrări de schimbare a instalațiilor sanitare, electrice, lucrări de pardoseală cu linoleum antibacterian dar si tâmplărie interioară și exterioară.

”Când apăreau articole de presă spuneam așa: degeaba am un corp A, B, C pe Marchian, frumos și reabilitat din fonduri europene, iar oaian neagră să fie această secție. În momentul în care apărea un articol pe plan național cu o asemenea secție, totul era negativ la nivel de spital. Din acest motiv am luat decizia ca această secție considerată oaia neagră a spitalului să fie renovată”,

Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean de Urgenta Mavromati

O sumedenie de medici și preotul de la Capela Militară au fost prezenți la inaugurarea Secției de Boli Infecțioase.

Anul trecut a fost modernizat și compartimentul de primiri urgențe pentru copii din cadrul Secției de Boli Infecțioase.

© 2015 Spitalul Judetean de Urgente "Mavromati" Botosani | Dezvoltat de Webemotion
go to top