Infectioase copii

Asigura asistenta medicala in patologia infectioasa a sugarilor, copiilor si adolescentilor, prin spitalizare continua sau spitalizare de zi si cuprinde 4 nivele.

ECHIPA DE MEDICI
• Dr. Chisalita Daniela – medic primar boli infectioase – sef sectie
• Dr. Traci Ileana-Florita – medic specialist boli infectioase

CAPACITATEA SECTIEI
Serviciile oferite sunt legate de diagnosticarea si izolarea pacientilor in functie de afectiunile prezente, in 17 rezerve cu baie si grupuri sanitare la cate 2 saloane, respectiv 25 paturi functionale pentru sugari, copii mici si adolescenti asigurand si hotelierea mamelor insotitoare cu masuri igienice de dezinfectie ce se impun.
Ingrijirea micilor pacienti este o munca de mare raspundere, astfel, devotamentul celor 3 medici impreuna cu cele 11 asistente, 5 infirmiere si 2 ingrijitori duce la o munca in echipa de calitate, exacta, facuta la timp, constiincioasa, cu multa daruire, cu un scop final, bine definit – vindecarea lor.
Sectia asigura o buna functionalitate in situatiile epidemiologice existente.
Obiectivele noastre principale datorita internarii pacientilor cu afectiuni infecto-contagioase, cu transmitere aerogena, digestive, boli eruptive, hepatite virale acute si cronice, zoonoze, infectii fungice, tratamentul complicatiilor post vaccinale, sunt reprezentate de izolarea si tratarea acestor patologii.
In acest sens se aplica proceduri stricte in vederea izolarii in ceea ce priveste limitarea transmiterii agentilor infectiosi prin respectarea circuitelor epidemiologice, masurilor de igiena si precautiuni universale privind contactul si manipularea produselor patologice. Investigatiile si tratamentele se efectueaza cu materiale si instrumentar de unica intrebuintare.
Pacientii beneficiaza de laborator si examene paraclinice cu examinare clinica zilnica care permit stabilirea diagnosticelor etiologice cu instituirea unui tratament adecvat patogenic simptomatic oferind un tratament corect cu antibiotice al infectiei bacteriene indiferent de localizare, tratament antiviral si antiparazitar conform standardelor in vigoare.
Izolarea pacientilor se face prin internare pe categorii de afectiuni si varsta pe etaje astfel:
– etajul I – este destinat cabinetului de boli infectioase pediatrie si are 2 saloane pentru spitalizarea de zi;
– etajul II – sunt internati pacienti aferent varstei 0-8 ani;
– etajul III – sunt internati pacienti aferent varstei 8-18 ani
Datorita specificului sectiei, masa este servita la patul pacientului.
In pavilionul sectiei noastre functioneaza si laboratoare de specialitate:
– laborator de hematologie;
– laborator de parazitologie;
– laborator de microbiologie;
– laborator de imunologie care efectueaza reactii serologice tip ELISA pentru depstarea virusului HIV, Epstein-Baar, hepatic A, B, C, D, toxoplasma gondii, CMV, etc.
Acestea dispun de intrari separate cu respectarea circuitului epidemiologic.
La perterul pavilionului functioneaza o farmacie bine aprovizionata care deserveste sectiile: Boli Infectioase Copii, Compartimentul HIV/SIDA, Boli Infectioase Adulti si Sectia Dermato-Venerice. Dispunem si de un cabinet antirabic care deserveste continuu, in regim de urgenta, profilaxia antirabica din tot judetul, atat pentru copii cat si pentru adulti.

SERVICII
– consultatii si tratament pentru sugari, copii si adolescenti pana la 18 ani cu patologie infectioasa. Asistenta medicala se efectueaza in regim de spitalizare de zi cu trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist – cu dovada de asigurat (copie dupa certificatul de nastere sau CI).
________________________________________
DATE DE CONTACT
tel 0231/515007; 0231/513157
email: ccopiiinfectioasebt@yahoo.com

© 2015 Spitalul Judetean de Urgente "Mavromati" Botosani | Dezvoltat de Webemotion
go to top