Computer tomograf

ct

Computerul Tomograf a fost inaugurat in data de 08.09.2008, in prezenta Ministrului Sanatatii si Presedintelui Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate, pentru care, spitalul a cheltuit peste 500.000 dolari, bani care au fost alocati de catre Ministerul Sanatatii.

Metodă de investigaţie imagistică extrem de precisă, atraumatică şi foarte rapidă, care foloseşte radiaţia X pentru a obţine imagini detaliate, de înaltă rezoluţie şi extrem de precise, ale organelor interne.

Este destinată în special examinării următoarelor segmente ale corpului uman: cap, gât, torace, abdomen, pelvis, sistem vascular şi musculo-scheletal.

În funcţie de software-ul folosit, cu ajutorul rezultatelor acestei investigaţii este posibilă reconstrucţia 3D a diferitelor organe, a sistemului vascular sau a articulaţiilor, a coloanei vertebrale, în mod virtual, ceea ce permite medicului specialist analizarea anatomică integrală şi, în anumite cazuri, şi din punct de vedere funcţional. Tomografia computerizată (CT) este metoda recomandată de primă intenţie în investigarea accidentelor vasculare cerebrale.

Metoda de examinare prin CT este complet atraumatică pentru pacient.

Cantitatea de radiaţie X folosită este permanent optimizată de aparat pentru a obţine maxim de informaţie cu expunerea minimă a pacientului.

În exploatare aparatul emite un sunet slab ce nu implică protecţie specială pentru pacient.

Pe întreaga perioadă de examinare, medicul specialist şi personalul spilalului vor supraveghea pacientul.

© 2015 Spitalul Judetean de Urgente "Mavromati" Botosani | Dezvoltat de Webemotion
go to top